Wat is counselling ?

Counselling is kortdurende persoonsgerichte psychosociale therapie in de vorm  van gesprekken. Methoden en technieken uit de cognitieve gedragstherapie en ACT worden ingezet als praktische  aanvulling op de gesprekstherapie.

Ter aanvulling: Animatiefilm 261153084

Wanneer counselling ?

Counselling is geschikt voor iedereen die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles teveel is of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk of de relatie. Herken jij jezelf in een van de volgende situaties? Dan kan counselling voor jou uitkomst bieden.  

Overspannenheid en burnout

Emotionele problemen

Chronische vermoeidheid

Problemen op het werk

Communicatieproblemen en conflicten

Relatieproblemen

Leermoeilijkheden

Rouw en verlies

Slaapproblemen en concentratieverlies

Klachten van depressieve aard

Vage lichamelijke klachten

Levensvragen en zingeving

(bron: www.abvc.nl)

In de praktijk

Onze eerste afspraak is een gratis kennismakingsgesprek waarin we jouw situatie verkennen en een passend traject bespreken.  Jij bepaalt dan of je verder gaat met het voorgestelde traject.

Ik bied psychosociale en psychotherapeutische Counsellingsgesprekken. De gesprekken worden altijd aangevuld met praktische oefeningen en huiswerkopdrachten.

Een luisterend oor en meer inzicht zullen je groeiende kracht en zelfvertrouwen ondersteunen.

De verschillende werkvormen die ik inzet zijn onder andere: ACT (Acceptence and Commitment Therapy), Mindfulness, Opstellingen, Creatieve werkvormen, (tuin)wandel counselling.

Als ik denk dat er andere expertise nodig is zal ik je adviseren en doorverwijzen.